Gubbröra
Gubbröra – en liten förrätt med härlig sälta. Den passar utmärkt till ett glas öl.
6 personer
- 1 ask ansjovisfiléer (125g)
- 3 normalstora potatisar – kokta, kalla och skalade
- 3 ägg – hårdkokta kalla
- 1 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
- 1 dl majonnäs (valfri fetthalt)
- 1 knippa gräslök
- 2 skivor kavring
- 6 blad romansallad – strimlade
- några dillvippor
- grovmalen svartpeppar

Gör så här:
- Skär potatisen i små kuber
- Hacka ägg, gräslök och ansjovis
- Blanda crème fraiche och majonnäs
- Rör ner gräslöken
- Vänd ner potatis och ägg
- Skär kavringen i tunna stavar och rosta dem i torr stekpanna
- Lägg den strimlade salladen i botten på serveringsglas
- Lägg gubbröran i glasen och mal över lite svartpeppar
- Garnera med dillvippor och servera med rostad kavring

Glutenfri
Servera med glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche

Vegan
Välj annan förrätt t.ex. tångromsröra

IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfri crème fraiche. Byt gräslöken mot hackad dill.

Viktväktare
Använd mager crème fraiche och majonnäs

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Till förrätten är det godast med öl
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl