Gubbröra
Gubbröra – en liten förrätt med härlig sälta. Den passar utmärkt till ett glas öl.
6 personer
- 1 ask ansjovisfiléer (125g)
- 3 normalstora potatisar – kokta, kalla och skalade
- 3 ägg – hårdkokta kalla
- 1 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
- 1 dl majonnäs (valfri fetthalt)
- 1 knippa gräslök
- 2 skivor kavring
- 6 blad romansallad – strimlade
- några dillvippor
- grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär potatisen i små kuber
- Hacka ägg, gräslök och ansjovis
- Blanda crème fraiche och majonnäs
- Rör ner gräslöken
- Vänd ner potatis och ägg
- Skär kavringen i tunna stavar och rosta dem i torr stekpanna
- Lägg den strimlade salladen i botten på serveringsglas
- Lägg gubbröran i glasen och mal över lite svartpeppar
- Garnera med dillvippor och servera med rostad kavring
Glutenfri
Servera med glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche
Vegan
Välj annan förrätt t.ex. tångromsröra
IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfri crème fraiche. Byt gräslöken mot hackad dill.
Viktväktare
Använd mager crème fraiche och majonnäs
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Till förrätten är det godast med öl
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl