Gubbröra – en liten förrätt med härlig sälta. Den passar utmärkt till ett glas öl.

6 personer

  • 1 ask ansjovisfiléer (125g)
  • 3 normalstora potatisar – kokta, kalla och skalade
  • 3 ägg – hårdkokta kalla
  • 1 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 1 dl majonnäs (valfri fetthalt)
  • 1 knippa gräslök
  • 2 skivor kavring
  • 6 blad romansallad – strimlade
  • några dillvippor
  • grovmalen svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skär potatisen i små kuber
  • Hacka ägg, gräslök och ansjovis
  • Blanda crème fraiche och majonnäs
  • Rör ner gräslöken
  • Vänd ner potatis och ägg
  • Skär kavringen i tunna stavar och rosta dem i torr stekpanna
  • Lägg den strimlade salladen i botten på serveringsglas
  • Lägg gubbröran i glasen och mal över lite svartpeppar
  • Garnera med dillvippor och servera med rostad kavring

Glutenfri

Servera med glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Välj annan förrätt t.ex. tångromsröra

IBS

Använd glutenfritt bröd och laktosfri crème fraiche. Byt gräslöken mot hackad dill.

Viktväktare

Använd mager crème fraiche och majonnäs

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Till förrätten är det godast med öl
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng