Grönsaker med nori, soja och wasabi

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Här möts svenska rotsaker med asiatiska smaker. Det blir en härlig mix.

6 personer

  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit purjolök
  • 1 klyfta vitkål eller 1 persiljerot
  • 1 ark noriblad
  • 6 msk japansk soja
  • 6 tsk wasabipasta
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Ansa grönsakerna och strimla fint i ca 7-8 cm långa strimlor
  • Fördela strimlorna i 3 buntar/person
  • Skär noribladet i remsor
  • Linda en remsa nori runt varje bunt med grönsaksstrimlor
  • Häll sojan i små skålar t.ex. äggkoppar
  • Lägg 1 tsk wasabi på varje tallrik, ställ på en skål med soja och lägg på 3 buntar med grönsaker
  • Servera

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Undvik vitkål och purjolök

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Dr L halvtorr riesling nr 7218. 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng