Grönkålssallad med äpple och valnötter
6 personer
- 6 kvistar grönkål
- 2 äpplen (gärna svenska)
- 3 nävar valnötter
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 50 g ädelost (t.ex. Kvibille ädel)
![Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/gronkal.jpg)
Gör så här:
- Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint.
- Tag bort kärnhuset i äpplet men låt gärna skalet vara kvar.
- Klyfta äpplet och skär i tunna skivor.
- Krossa valnötterna lätt.
- Lägg upp salladen på assietter.
- Blanda dressingen och fördela över salladen.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
IBS
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-
Dryckesförslag
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-