Grönkålssallad med äpple och valnötter
Den svenska grönkålen är härlig tillsammans med äpple, valnötter och en dressing med ädelost.
6 personer
- 6 kvistar grönkål
- 2 äpplen (eller 1 dl lingon)
- 2 nävar valnötter
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 50 g ädelost (gärna Kvibille ädel)
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/10/Grönkål.jpg)
Gör så här:
- Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint
- Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset – låt gärna skalet vara kvar
- Klyfta äpplena och skär i tunna skivor
- Krossa valnötterna lätt
- Lägg upp salladen på assietter
- Blanda dressingen och fördela över salladen
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Ersätt äpplet med lingon
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Byt ut olivoljan i dressingen mot vatten
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-