Grönkålssallad med äpple och valnötter

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Den svenska grönkålen är härlig tillsammans med äpple, valnötter och en dressing med ädelost.

6 personer

  • 6 kvistar grönkål
  • 2 äpplen (eller 1 dl lingon)
  • 2 nävar valnötter

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 50 g ädelost (gärna Kvibille ädel)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint
  • Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset – låt gärna skalet vara kvar
  • Klyfta äpplena och skär i tunna skivor
  • Krossa valnötterna lätt
  • Lägg upp salladen på assietter
  • Blanda dressingen och fördela över salladen

Glutenfri

Laktosfri

Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar

Vegan

Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Ersätt äpplet med lingon

Viktväktare

Byt ut olivoljan i dressingen mot vatten

Fiskätare

Dryckesförslag

Trimbach Riesling nr 2639, 145:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng