Grönkålssallad med äpple och valnötter

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Vegan, Viktväktare

6 personer

  • 6 kvistar grönkål
  • 2 äpplen (gärna svenska)
  • 3 nävar valnötter

 

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 50 g ädelost (t.ex. Kvibille ädel)
Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip

Gör så här:

  • Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint.
  • Tag bort kärnhuset i äpplet men låt gärna skalet vara kvar.
  • Klyfta äpplet och skär i tunna skivor.
  • Krossa valnötterna lätt.
  • Lägg upp salladen på assietter.
  • Blanda dressingen och fördela över salladen.

 

Glutenfri

Laktosfri

Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.

Vegan

Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.

IBS

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-

Dryckesförslag

Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng