Gröna ärtbiffar med yoghurt/sojghurt
Gröna ärtor ger sommarsmak åt dessa vegobiffar. Servera dem med yoghurt eller sojghurt och nykokt färskpotatis.
6 personer
- 1 kg frusna ärtor
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 4 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
- 1 msk örtsalt (t.ex. Herbamare)
- Rapsolja
- 3 dl matlagningsyoghurt / sojghurt
Gör så här:
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull
- Lägg i ärtorna och låt koka upp igen
- Ställ kastrullen åt sidan i 5 minuter
- Häll av vattnet från ärtorna
- Mixa ärtor, lök, vitlök, mjöl och örtsalt till en jämn smet
- Forma biffar och stek sakta i rapsolja
- För ett magrare alternativ lägg biffarna på bakplåtspapper och stek i ugnen (180oC i 15-20 minuter)Servera ärtbiffarna med matlagningsyoghurt/sojghurt och nykokt färskpotatis
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Använd glutenfritt mjöl
Laktosfri
Använd laktosfri matlagningsyoghurt eller sojghurt
Vegan
Använd soyghurt
IBS
Välj annan varmrätt t.ex. kall inkokt lax.
Viktväktare
Stek biffarna i ugnen
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-