Gröna ärtbiffar med yoghurt/sojghurt

Fiskätare, Glutenfri, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Gröna ärtor ger sommarsmak åt dessa vegobiffar. Servera dem med yoghurt eller sojghurt och nykokt färskpotatis.

6 personer

  • 1 kg frusna ärtor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
  • 1 msk örtsalt (t.ex. Herbamare)
  • Rapsolja
  • 3 dl matlagningsyoghurt / sojghurt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Koka upp rikligt med vatten i en kastrull
  • Lägg i ärtorna och låt koka upp igen
  • Ställ kastrullen åt sidan i 5 minuter
  • Häll av vattnet från ärtorna
  • Mixa ärtor, lök, vitlök, mjöl och örtsalt till en jämn smet
  • Forma biffar och stek sakta i rapsolja
  • För ett magrare alternativ lägg biffarna på bakplåtspapper och stek i ugnen (180oC i 15-20 minuter)Servera ärtbiffarna med matlagningsyoghurt/sojghurt och nykokt färskpotatis

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Använd laktosfri matlagningsyoghurt eller sojghurt

Vegan

Använd soyghurt

IBS

Välj annan varmrätt t.ex. kall inkokt lax.

Viktväktare

Stek biffarna i ugnen

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng