Grön sparris med bryn smör eller olivolja
Nu är den här – den svenska sparrisen. Jag äter den gärna som den är med lite brynt smör och några rostade hasselnötter.
6 personer
- 3 buntar grön sparris (gärna svensk)
- 75 g smör (eller olivolja)
- 1 näve hasselnötter
- flingsalt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/05/Sparris.jpg)
Gör så här:
- Börja med att rosta hasselnötterna och gnugga av det mesta av den bruna hinnan
- Krossa nötterna grovt
- Bryn smöret (passa noga på slutet så att det inte bränner)
- Bryt av det nedersta på sparrisstjälkarna (det är träigt)
- Koka upp vatten med lite salt (1krm/l)
- Lägg i sparrisen och koka till den är nästan färdig (ca 3-4 min)
- Lägg upp sparrisen och skeda över brynt smör
- Strö över krossade nötter och lite flingsalt
- Servera genast
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd olivolja
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta bara lite smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-