En rykande het grön soppa värmer i vinterkylan. Soppan kan varieras med olika tillbehör.

6 personer

 

  • 500 g frysta gröna ärtor eller fintärnad selleri
  • 2 charlottenlökar hackade (eller 1 gul lök)
  • 1 msk smör/mjölkfritt margarin
  • 1 l  grönsaksbuljong (fond eller tärning)
  • 100 g Philadelphiaost/Oatly på Mackan
  • 200 g skalade räkor eller frästa champinjoner eller rotfruktchips
  • salt, peppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skala och hacka löken
  • Fräs löken i smör/margarin
  • Häll i hälften av buljongen och de frysta ärtorna och koka till ärtorna är mjuka (3-5 min)
  • Om du använder selleri – låt det koka tills sellerin är mjuk
  • Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen eller i matberedare och kör till ärtorna finfördelats.
  • Blanda i resten av buljongen och Philadelphiaost/Oatly på Mackan och koka upp.
  • Smaka av soppan med salt och peppar.
  • Fördela räkorna eller svampen i 6 soppskålar och häll den heta soppan över.
  • Om du använder rotfruktschips strör du dem överst
  • Toppa gärna soppan med en klick Philadelphiaost/Oatly på Mackan

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och Philadelphiaost

Vegan

Använd mjölkfritt margarin, Oatly på Mackan och stekt svamp

IBS

Uteslut löken och använd selleri till soppan. Använd laktosfria mjölkprodukter och toppa med rotfruktschips.

Viktväktare

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins blanc nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng