Ugnsbakad selleri är ett trevligt veganskt alternativ till julskinka. Griljeringen är här utan ägg.

6 – 10 personer på buffé

  • 1 stor eller 2 små rotselleri
  • Rapsolja

Till Griljering

  • 1 dl senap (vanlig svensk)
  • 1 msk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl ströbröd
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt på ugnen, 175oC
  • Skala rotsellerin och gnid in med olja
  • Ugnsbaka i ca 2 timmar eller tills sellerin är mjuk

Griljering

  • Öka ugnsvärmen till 225oC
  • Rör ihop senap, sirap, rapsolja och ströbröd
  • Täck rotsellerin med senapsröran
  • Griljera rotsellerin tills senapstäcket är gyllenbrunt (ca 10-15 minuter)

Låt sellerin kallna innan den skärs i tunna skivor

Glutenfri

Använd glutenfritt ströbröd

Laktosfri

Vegan

IBS

Använd glutenfritt ströbröd

Viktväktare

Skär bort griljeringen

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng