Griljerad ugnsbakad selleri
Ugnsbakad selleri är ett trevligt veganskt alternativ till julskinka. Griljeringen är här utan ägg.
6 – 10 personer på buffé
- 1 stor eller 2 små rotselleri
- Rapsolja
Till Griljering
- 1 dl senap (vanlig svensk)
- 1 msk sirap
- 2 msk rapsolja
- 1 dl ströbröd
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/12/Griljerad-selleri.jpg)
Gör så här:
- Sätt på ugnen, 175oC
- Skala rotsellerin och gnid in med olja
- Ugnsbaka i ca 2 timmar eller tills sellerin är mjuk
Griljering
- Öka ugnsvärmen till 225oC
- Rör ihop senap, sirap, rapsolja och ströbröd
- Täck rotsellerin med senapsröran
- Griljera rotsellerin tills senapstäcket är gyllenbrunt (ca 10-15 minuter)
Låt sellerin kallna innan den skärs i tunna skivor
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt ströbröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd glutenfritt ströbröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Skär bort griljeringen
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik