Gratinerade sniglar eller musslor eller champinjoner

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Sniglar med vitlök och persilja är en fransk klassiker som ska serveras riktigt bubblande het, gärna med baguette att suga upp det goda smöret med. Om du vill byter du sniglarna mot musslor eller champinjonhattar.

6 personer

  • 2 förpackningar (à 24 st) sniglar med skal (eller frysta musslor med skal eller champinjonhattar)
  • 100 g smör/mjölkfritt margarin
  • 1 vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 1 knippa hackad slätbladig persilja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Baguette
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250oC
  • Lägg sniglarna i ugnsformar eller speciella snigelformar
  • Om du vill använda musslor eller champinjoner kan du göra på samma sätt
  • Rör ihop rumsvarmt smör med vitlök, persilja och salt
  • Klicka smöret på sniglarna och gratinera i ugnen ca 8 minuter
  • Servera genast med baguette

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Använd champinjonhattar och mjölkfritt margarin

IBS

Uteslut vitlöken och använd laktosfritt smör och glutenfritt bröd

Viktväktare

Ta lite smör

Fiskätare

Använd musslor eller champinjoner

Dryckesförslag

Côtes se Jura Chardonnay nr 2292, 99:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng