Gratinerade sniglar eller musslor eller champinjoner
Sniglar med vitlök och persilja är en fransk klassiker som ska serveras riktigt bubblande het, gärna med baguette att suga upp det goda smöret med. Om du vill byter du sniglarna mot musslor eller champinjonhattar.
6 personer
- 2 förpackningar (à 24 st) sniglar med skal (eller frysta musslor med skal eller champinjonhattar)
- 100 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 vitlöksklyfta riven eller pressad
- 1 knippa hackad slätbladig persilja
- 0,5 tsk flingsalt
- Baguette
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/06/Gratinerade-sniglar-liten.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250oC
- Lägg sniglarna i ugnsformar eller speciella snigelformar
- Om du vill använda musslor eller champinjoner kan du göra på samma sätt
- Rör ihop rumsvarmt smör med vitlök, persilja och salt
- Klicka smöret på sniglarna och gratinera i ugnen ca 8 minuter
- Servera genast med baguette
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd champinjonhattar och mjölkfritt margarin
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Uteslut vitlöken och använd laktosfritt smör och glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta lite smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Fiskätare
Använd musslor eller champinjoner
Dryckesförslag
Côtes se Jura Chardonnay nr 2292, 99:-