Gratinerade sniglar eller musslor eller champinjoner
Sniglar med vitlök och persilja är en fransk klassiker som ska serveras riktigt bubblande het, gärna med baguette att suga upp det goda smöret med. Om du vill byter du sniglarna mot musslor eller champinjonhattar.
6 personer
- 2 förpackningar (à 24 st) sniglar med skal (eller frysta musslor med skal eller champinjonhattar)
- 100 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 vitlöksklyfta riven eller pressad
- 1 knippa hackad slätbladig persilja
- 0,5 tsk flingsalt
- Baguette

Gör så här:
- Sätt ugnen på 250oC
- Lägg sniglarna i ugnsformar eller speciella snigelformar
- Om du vill använda musslor eller champinjoner kan du göra på samma sätt
- Rör ihop rumsvarmt smör med vitlök, persilja och salt
- Klicka smöret på sniglarna och gratinera i ugnen ca 8 minuter
- Servera genast med baguette

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri
Använd glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfritt smör

Vegan
Använd champinjonhattar och mjölkfritt margarin

IBS
Uteslut vitlöken och använd laktosfritt smör och glutenfritt bröd

Viktväktare
Ta lite smör

Fiskätare
Använd musslor eller champinjoner
Dryckesförslag
Côtes se Jura Chardonnay nr 2292, 99:-