Gratinerad fänkål
Fänkål och parmesanost kompletterar varandra på ett utmärkt sätt smakmässigt. Spara ”fänkålsdillen” och gör en örtolja på den.
6 personer
- 4 fänkålsstånd
- Riven parmesanost / riven sojaost
- Olivolja
![Ugnsbakad fänkål](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2018/08/Gratinerad-fänkål.jpg)
Gör så här:
Sätt på ugnen, 200oC.
Ansa fänkålen, skär den i tunna klyftor och lägg i en ugnssäker form.
Förkoka gärna fänkålen i mikron några minuter.
Strö på riven ost och ringla över olivolja.
Baka fänkålen i ugnen ca 30 minuter (förkokad fänkål ca 20 minuter)
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd sojaost för att få helt laktosfri.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd sojaost.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt ut fänkålen mot mangold
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl