Fänkål och parmesanost kompletterar varandra på ett utmärkt sätt smakmässigt. Spara ”fänkålsdillen” och gör en örtolja på den.

6 personer

  • 4 fänkålsstånd
  • Riven parmesanost / riven sojaost
  • Olivolja
Ugnsbakad fänkål

Gör så här:

Sätt på ugnen, 200oC.

Ansa fänkålen, skär den i tunna klyftor och lägg i en ugnssäker form.

Förkoka gärna fänkålen i mikron några minuter.

Strö på riven ost och ringla över olivolja.

Baka fänkålen i ugnen ca 30 minuter (förkokad fänkål ca 20 minuter)

Glutenfri

Laktosfri

Använd sojaost för att få helt laktosfri.

Vegan

Använd sojaost.

IBS

Byt ut fänkålen mot mangold

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng