Gratinerad fänkål
Fänkål och parmesanost kompletterar varandra på ett utmärkt sätt smakmässigt. Spara ”fänkålsdillen” och gör en örtolja på den.
6 personer
- 4 fänkålsstånd
- Riven parmesanost / riven sojaost
- Olivolja
Gör så här:
Sätt på ugnen, 200oC.
Ansa fänkålen, skär den i tunna klyftor och lägg i en ugnssäker form.
Förkoka gärna fänkålen i mikron några minuter.
Strö på riven ost och ringla över olivolja.
Baka fänkålen i ugnen ca 30 minuter (förkokad fänkål ca 20 minuter)
Glutenfri
Laktosfri
Använd sojaost för att få helt laktosfri.
Vegan
Använd sojaost.
IBS
Byt ut fänkålen mot mangold
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl