Gazpacho
En kall gazpacho med sensommarens fina grönsaker får inleda middagen. Den går bra att förbereda dagen innan.
Antal portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gurka
- 2 röda paprikor
- 2 burkar hela tomater
- 1 stjälk bladselleri
- 6 msk olivolja
- 3 msk vinäger
- Salt
- Svartpeppar
- Chiliflakes
- 3 skivor levain eller annat ljust bröd
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/08/Gazpacho.jpg)
Gör så här:
- Ansa grönsakerna och skala lök och vitlök.
- Hacka lite lök, paprika och gurka fint och spara till garnering.
- Dela resten av grönsakerna i bitar och mixa tillsammans med olivolja och vinäger.
- Späd med kallt vatten om soppan blir för tjock.
- Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
- Ställ soppan kallt till servering.
- Skär brödet i tärningar och rosta med lite olivolja i en stekpanna.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Uteslut lök och vitlök. Krydda gärna med lite extra chiliflakes. Använd glutenfritt bröd.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Casal Garcia Vinho Verde nr 2596, 59:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl