En kall gazpacho med sensommarens fina grönsaker får inleda middagen. Den går bra att förbereda dagen innan.

Antal portioner

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 2 röda paprikor
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 stjälk bladselleri
  • 6 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chiliflakes
  • 3 skivor levain eller annat ljust bröd
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Ansa grönsakerna och skala lök och vitlök.
  • Hacka lite lök, paprika och gurka fint och spara till garnering.
  • Dela resten av grönsakerna i bitar och mixa tillsammans med olivolja och vinäger.
  • Späd med kallt vatten om soppan blir för tjock.
  • Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
  • Ställ soppan kallt till servering.
  • Skär brödet i tärningar och rosta med lite olivolja i en stekpanna.

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Uteslut lök och vitlök. Krydda gärna med lite extra chiliflakes. Använd glutenfritt bröd.

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Casal Garcia Vinho Verde nr 2596, 59:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng