Gazpacho
En kall gazpacho med sensommarens fina grönsaker får inleda middagen. Den går bra att förbereda dagen innan.
Antal portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gurka
- 2 röda paprikor
- 2 burkar hela tomater
- 1 stjälk bladselleri
- 6 msk olivolja
- 3 msk vinäger
- Salt
- Svartpeppar
- Chiliflakes
- 3 skivor levain eller annat ljust bröd
Gör så här:
- Ansa grönsakerna och skala lök och vitlök.
- Hacka lite lök, paprika och gurka fint och spara till garnering.
- Dela resten av grönsakerna i bitar och mixa tillsammans med olivolja och vinäger.
- Späd med kallt vatten om soppan blir för tjock.
- Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
- Ställ soppan kallt till servering.
- Skär brödet i tärningar och rosta med lite olivolja i en stekpanna.
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
Laktosfri
Vegan
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Uteslut lök och vitlök. Krydda gärna med lite extra chiliflakes. Använd glutenfritt bröd.
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Casal Garcia Vinho Verde nr 2596, 59:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl