Fruktsallad med kardemummayoghurt
En fräsch fruktsallad får bli efterrätt. Här kan du ta den frukt har kvar i fruktskålen efter helgerna. Till fruktsalladen serverar jag yoghurt/sojgurt som jag blandat med kardemumma.
6 personer
- 5-7 frukter av valfri sort eller motsvarande bär
- 3 dl turkisk yoghurt/sojgurt
- 1 tsk kardemumma
- eventuellt lite socker

Gör så här:
- Skär frukten i bitar och fördela i portionsskålar
- Blanda yoghurt/sojgurt med kardemumma och eventuellt lite socker
- Klicka yoghurt/sojgurt på frukten och servera

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfri yoghurt eller sojgurt

Vegan
Använd sojgurt
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd laktosfri yoghurt och t. ex. honungsmelon, hallon, jordgubbar, kivi, krusbär. Undvik nektarin och persika.

Viktväktare

Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-