Fruktsallad med kardemummayoghurt
En fräsch fruktsallad får bli efterrätt. Här kan du ta den frukt har kvar i fruktskålen efter helgerna. Till fruktsalladen serverar jag yoghurt/sojgurt som jag blandat med kardemumma.
6 personer
- 5-7 frukter av valfri sort eller motsvarande bär
- 3 dl turkisk yoghurt/sojgurt
- 1 tsk kardemumma
- eventuellt lite socker
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/04/fruktsallad_kardemummayoghurt.jpg)
Gör så här:
- Skär frukten i bitar och fördela i portionsskålar
- Blanda yoghurt/sojgurt med kardemumma och eventuellt lite socker
- Klicka yoghurt/sojgurt på frukten och servera
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfri yoghurt eller sojgurt
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd sojgurt
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfri yoghurt och t. ex. honungsmelon, hallon, jordgubbar, kivi, krusbär. Undvik nektarin och persika.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-