Frökex
Salta, spröda kex med mycket frön att knapra på före maten.
8-12 personer
- 2 dl mjöl t. ex vetemjöl, dinkel eller glutenfritt mjöl
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl linfrö
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl varmt vatten
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/08/Frökex.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150o C
- Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och vatten.
- Fördela den lösa gröten på 2 bakplåtspapper. Täck med ett bakplåtspapper och tryck eller kavla ut tunt. Tag bort pappret.
- Strö på krossat flingsalt (ca ½ msk per plåt) och tryck fast med hjälp av pappret. Ta bort det övre pappret.
- Gör likadant med nästa plåt.
- Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluft ca 35-50 minuter. Kexen ska ha en guldbrun färg.
- Låt kexen svalna i ugnen med luckan på glänt. Bryt i bitar och förvara torrt.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt mjöl
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd glutenfritt mjöl
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Kexen är inte helt magra – men tunna. Ta lite.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Louis Bouillot Brut mousserande nr 7688, 125:-