Salta, spröda kex med mycket frön att knapra på före maten.

8-12 personer

  • 2 dl mjöl t. ex vetemjöl, dinkel eller glutenfritt mjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl varmt vatten
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150o C
  • Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och vatten.
  • Fördela den lösa gröten på 2 bakplåtspapper. Täck med ett bakplåtspapper och tryck eller kavla ut tunt. Tag bort pappret.
  • Strö på krossat flingsalt (ca ½ msk per plåt) och tryck fast med hjälp av pappret. Ta bort det övre pappret.
  • Gör likadant med nästa plåt.
  • Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluft ca 35-50 minuter. Kexen ska ha en guldbrun färg.
  • Låt kexen svalna i ugnen med luckan på glänt. Bryt i bitar och förvara torrt.

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd glutenfritt mjöl

Viktväktare

Kexen är inte helt magra – men tunna. Ta lite.

Fiskätare

Dryckesförslag

Louis Bouillot Brut mousserande nr 7688, 125:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng