Före maten serverar jag frasiga paket av filodeg eller rispapper med tapenade till ett glas vin

6 personer

  • 6 ark filodeg (resten av paketet kan sparas i frysen) eller rispapper
  • 1 burk tapenade
  • olivolja
  • flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200ºC

Med filodeg

  • Dela filodegsarken i 6 delar
  • Pensla hälften av degbitarna ”lite slarvigt” med olivolja
  • Lägg ihop en degbit med olja med en bit utan olja
  • Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
  • Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt

Med rispapper

  • Doppa ett rispapperark i taget hastigt i vatten
  • Lägg arket på en fuktig handduk
  • Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
  • Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt

Grädda paketen i ugnen tills de är gyllenbruna och frasiga ca 10 – 15 minuter

Glutenfri

Använd rispapper

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd rispapper och välj en tapenade utan vitlök t ex Zeta Oliver och kapris

Viktväktare

Ta minimalt med olja

Fiskätare

Dryckesförslag

Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl