Före maten serverar jag frasiga paket av filodeg eller rispapper med tapenade till ett glas vin

6 personer

  • 6 ark filodeg (resten av paketet kan sparas i frysen) eller rispapper
  • 1 burk tapenade
  • olivolja
  • flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200ºC

Med filodeg

  • Dela filodegsarken i 6 delar
  • Pensla hälften av degbitarna ”lite slarvigt” med olivolja
  • Lägg ihop en degbit med olja med en bit utan olja
  • Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
  • Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt

Med rispapper

  • Doppa ett rispapperark i taget hastigt i vatten
  • Lägg arket på en fuktig handduk
  • Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
  • Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt

Grädda paketen i ugnen tills de är gyllenbruna och frasiga ca 10 – 15 minuter

Glutenfri

Använd rispapper

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd rispapper och välj en tapenade utan vitlök t ex Zeta Oliver och kapris

Viktväktare

Ta minimalt med olja

Fiskätare

Dryckesförslag

Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng