Frasiga paket med tapenade
Före maten serverar jag frasiga paket av filodeg eller rispapper med tapenade till ett glas vin
6 personer
- 6 ark filodeg (resten av paketet kan sparas i frysen) eller rispapper
- 1 burk tapenade
- olivolja
- flingsalt

Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200ºC
Med filodeg
- Dela filodegsarken i 6 delar
- Pensla hälften av degbitarna ”lite slarvigt” med olivolja
- Lägg ihop en degbit med olja med en bit utan olja
- Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
- Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt
Med rispapper
- Doppa ett rispapperark i taget hastigt i vatten
- Lägg arket på en fuktig handduk
- Lägg 1 tsk tapenade och vik ihop till ett paket
- Pensla paketen med lite olivolja och strö på flingsalt
Grädda paketen i ugnen tills de är gyllenbruna och frasiga ca 10 – 15 minuter

Glutenfri
Använd rispapper

Laktosfri

Vegan
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd rispapper och välj en tapenade utan vitlök t ex Zeta Oliver och kapris

Viktväktare
Ta minimalt med olja

Fiskätare
Dryckesförslag
Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl