Flädersorbet med färska bär
Flädersaft är en härlig råvara till efterrätter. Här har jag gjort en syrligt frisk sorbet som serveras med färska bär – gärna jordgubbar.
6 personer
- 4 dl koncentrerad flädersaft
- 3 dl vatten
- 6 msk glykos (apoteket eller välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 l jordgubbar eller andra färska bär
- Citronmeliss

Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till sorbeten
- Frys i glassmaskin eller i burk i frysen (rör om varje halvtimme medan sorbeten fryser)
- Servera flädersorbeten med jordgubbar och citronmeliss

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

IBS
Använd saft sötad med socker

Viktväktare
En liten kula sorbet

Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-