Flädersorbet med färska bär
Flädersaft är en härlig råvara till efterrätter. Här har jag gjort en syrligt frisk sorbet som serveras med färska bär – gärna jordgubbar.
6 personer
- 4 dl koncentrerad flädersaft
- 3 dl vatten
- 6 msk glykos (apoteket eller välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 l jordgubbar eller andra färska bär
- Citronmeliss
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/06/flädersorbet-liten.jpg)
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till sorbeten
- Frys i glassmaskin eller i burk i frysen (rör om varje halvtimme medan sorbeten fryser)
- Servera flädersorbeten med jordgubbar och citronmeliss
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd saft sötad med socker
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
En liten kula sorbet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-