Efterrättspizza
Pizza med ananas har funnits länge men detta är en söt efterrättspizza. Våga prova!
6 personer
- 1 pizzabotten färdigköpt eller hemgjord (se separat recept)
- 2 msk Philadelphiaost naturell/Oatly på mackan
- 1 burk (ca 500 g) ananasskivor i juice
- 0,5 tsk grovmalen kardemumma
- 0,5 tsk malen kanel
- 3 msk muscovadosocker
Till servering
- Vaniljglass

Gör så här:
- Sätt ugnen på 275oC och ställ in en plåt i ugnen
- Kavla ut pizzadegen eller använd färdig pizzabotten och lägg på bakplåtspapper på en kall plåt
- Bred på ett tunt lager av Philadephiaost/Oatly på Mackan på botten men lämna en kant runt om pizzan
- Lägg på ananas och strö över kardemumma, kanel och mucovadosocker
- Ta ut den varma plåten och dra över pizzan och bakplåtspappret på den
- Grädda pizzan genast tills den är fint brun och kanten knaprig
- Skär pizzan i portionsbitar och servera med vaniljglass

Glutenfri
Använd färdig glutenfri pizzabotten

Laktosfri
Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass

Vegan
Använd Oatly på Mackan och vegoglass

IBS
Använd köpt glutenfri pizzabotten eller gör egen surdeg på dinkel. Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass

Viktväktare
Ta en liten bit pizza och använd mager glass

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-