Pizza med ananas har funnits länge men detta är en söt efterrättspizza. Våga prova!

6 personer

  • 1 pizzabotten färdigköpt eller hemgjord (se separat recept)
  • 2 msk Philadelphiaost naturell/Oatly på mackan
  • 1 burk (ca 500 g) ananasskivor i juice
  • 0,5 tsk grovmalen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 3 msk muscovadosocker

Till servering

  • Vaniljglass
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 275oC och ställ in en plåt i ugnen
  • Kavla ut pizzadegen eller använd färdig pizzabotten och lägg på bakplåtspapper på en kall plåt
  • Bred på ett tunt lager av Philadephiaost/Oatly på Mackan på botten men lämna en kant runt om pizzan
  • Lägg på ananas och strö över kardemumma, kanel och mucovadosocker
  • Ta ut den varma plåten och dra över pizzan och bakplåtspappret på den
  • Grädda pizzan genast tills den är fint brun och kanten knaprig
  • Skär pizzan i portionsbitar och servera med vaniljglass

Glutenfri

Använd färdig glutenfri pizzabotten

Laktosfri

Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass

Vegan

Använd Oatly på Mackan och vegoglass

IBS

Använd köpt glutenfri pizzabotten eller gör egen surdeg på dinkel. Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass

Viktväktare

Ta en liten bit pizza och använd mager glass

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng