Efterrättspizza
Pizza med ananas har funnits länge men detta är en söt efterrättspizza. Våga prova!
6 personer
- 1 pizzabotten färdigköpt eller hemgjord (se separat recept)
- 2 msk Philadelphiaost naturell/Oatly på mackan
- 1 burk (ca 500 g) ananasskivor i juice
- 0,5 tsk grovmalen kardemumma
- 0,5 tsk malen kanel
- 3 msk muscovadosocker
Till servering
- Vaniljglass
Gör så här:
- Sätt ugnen på 275oC och ställ in en plåt i ugnen
- Kavla ut pizzadegen eller använd färdig pizzabotten och lägg på bakplåtspapper på en kall plåt
- Bred på ett tunt lager av Philadephiaost/Oatly på Mackan på botten men lämna en kant runt om pizzan
- Lägg på ananas och strö över kardemumma, kanel och mucovadosocker
- Ta ut den varma plåten och dra över pizzan och bakplåtspappret på den
- Grädda pizzan genast tills den är fint brun och kanten knaprig
- Skär pizzan i portionsbitar och servera med vaniljglass
Glutenfri
Använd färdig glutenfri pizzabotten
Laktosfri
Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass
Vegan
Använd Oatly på Mackan och vegoglass
IBS
Använd köpt glutenfri pizzabotten eller gör egen surdeg på dinkel. Använd laktosfri Philadelphiaost och laktosfri glass
Viktväktare
Ta en liten bit pizza och använd mager glass
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-