Dinkelpinnar
Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar.
8-12 personer
Degen
- 1 dl surdeg (egen eller från kyldisken)
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 3-4 dl siktat dinkelmjöl
- 1 tsk salt
Smaksättning
- 1,5 dl parmesanost eller 2 tsk torkad rosmarin eller annan örtkrydda

Gör så här:
- Häll surdeg, vatten, olivolja och smaksättning i en bunke och blanda
- Tillsätt 3 dl av mjölet och knåda degen (ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand)
- Tillsätt mer mjöl om det behövs – det ska bli en fast deg
- Låt degen jäsa ca 1 timma
- Knåda degen på bänken
- Dela degen i 24 delar och rulla pinnar ca 6-7 mm tjocka
- Lägg pinnarna på plåt med bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa ca 30 minuter
- Sätt på ugnen, 175 oC
- Grädda i 15-20 minuter

Glutenfri
Välj annat tilltugg t.ex. Frökex (se separat recept)

Laktosfri
Använd örtkrydda som smaksättning

Vegan
Använd örtkrydda som smaksättning
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS

Viktväktare
Några är Ok

Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl