Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar.

8-12 personer

Degen

  • 1 dl surdeg (egen eller från kyldisken)
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 3-4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt

Smaksättning

  • 1,5 dl parmesanost eller 2 tsk torkad rosmarin eller annan örtkrydda
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Häll surdeg, vatten, olivolja och smaksättning i en bunke och blanda
  • Tillsätt 3 dl av mjölet och knåda degen (ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand)
  • Tillsätt mer mjöl om det behövs – det ska bli en fast deg
  • Låt degen jäsa ca 1 timma
  • Knåda degen på bänken
  • Dela degen i 24 delar och rulla pinnar ca 6-7 mm tjocka
  • Lägg pinnarna på plåt med bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa ca 30 minuter
  • Sätt på ugnen, 175 oC
  • Grädda i 15-20 minuter

Glutenfri

Välj annat tilltugg t.ex. Frökex (se separat recept)

Laktosfri

Använd örtkrydda som smaksättning

Vegan

Använd örtkrydda som smaksättning

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Viktväktare

Några är Ok

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng