En liten kaka till kaffet med fyllig chokladsmak. Tag en eller tag två (om bitarna är små). Servera gärna med vispad grädde.

Ca 40 st

  • 1½ dl  kakao
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 200 g smält smör
  • ½ påse mandelspån
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Klä en långpanna (ca 28 x 35 cm) med bakplåtspapper
  • Sätt ugnen på 200 oC
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Rör i ägg och smält smör
  • Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna
  • Strö på mandelspån
  • Grädda i ca 10-15 minuter
  • Skär i rutor
  • Förvara svalt (den blir rätt kladdig annars)

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Bjud på en vegochokladkaka som alternativ

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör

Viktväktare

Den här kakan är inte mager – tag en liten bit.

Fiskätare

Dryckesförslag

Till chokladrutorna är det nog godast med kaffe eller te

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng