Choklad- och hallonvariation

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Choklad och hallon i olika former blir en smakrik avslutning på middagen

6 personer

  • 0,75 – 1 l chokladglass
  • 3 dl frysta hallon
  • 3 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad (helst 70%)
  • Frystorkat hallonpulver (finns i välsorterade mataffärer)
  • 3 dl vispgrädde/sojagrädde
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Hallonpuré

  • Koka frysta hallon i minst 1 minut (för att minska risken för magsjuka)
  • Passera hallonen genom en sil
  • Smaka av hallonpurén med socker

Chokladdekorationer

  • Smält chokladen i en plastpåse i mikron
  • Klipp ett hör av påsen och spritsa ”krumelurer” på ett bakplåtspapper
  • Eller bred ut den smälta chokladen på bakplåtspappret
  • Strö lite hallonpulver över chokladen
  • Ställ chokladen svalt så att den stelnar

Till severing

  • Vispa grädden/sojagrädden
  • Lägg lite krossad choklad på varje tallrik (som halkskydd under glassen)
  • Lägg en kula glass på tallrikarna och skeda upp hallonpurén
  • Garnera med ”chokladkrumelurer” grädde och hallonpulver
  • Servera genast

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri glass och grädde

Vegan

Använd vegoglass t. ex Oatly och sojagrädde

IBS

Använd laktosfri glass och grädde

Viktväktare

Använd mager glass och undvik grädde

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89:-/37,5 cl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng