Choklad- och hallonvariation
Choklad och hallon i olika former blir en smakrik avslutning på middagen
6 personer
- 0,75 – 1 l chokladglass
- 3 dl frysta hallon
- 3 msk strösocker
- 100 g mörk choklad (helst 70%)
- Frystorkat hallonpulver (finns i välsorterade mataffärer)
- 3 dl vispgrädde/sojagrädde
Gör så här:
Hallonpuré
- Koka frysta hallon i minst 1 minut (för att minska risken för magsjuka)
- Passera hallonen genom en sil
- Smaka av hallonpurén med socker
Chokladdekorationer
- Smält chokladen i en plastpåse i mikron
- Klipp ett hör av påsen och spritsa ”krumelurer” på ett bakplåtspapper
- Eller bred ut den smälta chokladen på bakplåtspappret
- Strö lite hallonpulver över chokladen
- Ställ chokladen svalt så att den stelnar
Till severing
- Vispa grädden/sojagrädden
- Lägg lite krossad choklad på varje tallrik (som halkskydd under glassen)
- Lägg en kula glass på tallrikarna och skeda upp hallonpurén
- Garnera med ”chokladkrumelurer” grädde och hallonpulver
- Servera genast
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri glass och grädde
Vegan
Använd vegoglass t. ex Oatly och sojagrädde
IBS
Använd laktosfri glass och grädde
Viktväktare
Använd mager glass och undvik grädde
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89:-/37,5 cl