Bönsallad med grillad entrecôte eller grillade grönsaker

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Bönsalladen får en dressing med senap och serveras med ruccola. Entrecôte eller grönsaker grillas eller steks ombord.

6 personer

  • 0,8 – 1,0 kg Entrecote eller squash, aubergine, paprika, lök (eller både kött och grönsaker)

Sallad

  • 3 paket svarta bönor
  • 200 g ruccola
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk senap (dijonsenap eller vanlig)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen
  • Skölj bönorna och blanda med dressingen
  • Skölj ruccolan och lägg bönorna på salladen
  • Krydda köttet med salt och svartpeppar och grilla
  • Om du grillar grönsaker – vänd dem först i olivolja och krydda efter grillningen

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Grilla grönsaker och servera med salladen

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Uteslut vitlöken i dressingen

Viktväktare

Använd 3 msk olivolja och ta 3 msk vatten i dressingen. Byt entrecôte mot ett magrare kött t.ex. biff eller skär bort fettet

Fiskätare

Grilla grönsaker och servera med salladen

Dryckesförslag

Röd box Mauro Primitivo nr 32364, 219:-/3 l

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng