Bönsallad med grillad entrecôte eller grillade grönsaker
Bönsalladen får en dressing med senap och serveras med ruccola. Entrecôte eller grönsaker grillas eller steks ombord.
6 personer
- 0,8 – 1,0 kg Entrecote eller squash, aubergine, paprika, lök (eller både kött och grönsaker)
Sallad
- 3 paket svarta bönor
- 200 g ruccola
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 2 msk vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk senap (dijonsenap eller vanlig)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till dressingen
- Skölj bönorna och blanda med dressingen
- Skölj ruccolan och lägg bönorna på salladen
- Krydda köttet med salt och svartpeppar och grilla
- Om du grillar grönsaker – vänd dem först i olivolja och krydda efter grillningen
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Grilla grönsaker och servera med salladen
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Uteslut vitlöken i dressingen
Viktväktare
Använd 3 msk olivolja och ta 3 msk vatten i dressingen. Byt entrecôte mot ett magrare kött t.ex. biff eller skär bort fettet
Fiskätare
Grilla grönsaker och servera med salladen
Dryckesförslag
Röd box Mauro Primitivo nr 32364, 219:-/3 l