En klassisk, mustig gryta med smaker från det franska köket: Nötkött, rökt fläsk, vitlök, grönsaker och rött vin.

6 personer

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 400 g morötter
  • 250 g gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 kg nötkött (högrev eller märgpipa)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cl konjak (kan uteslutas)
  • ½ flaska rödvin (gärna Bourgogne)
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • Kokt pressad potatis och gärna en grön sallad
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175oC
  • Skär fläsket i skivor
  • Ansa morötterna och skär i slantar
  • Skala och hacka löken
  • Ansa champinjonerna och skiva dem
  • Skär nötköttet i ”grytbitstorlek”
  • Varva i en ugnssäker gryta med lock: Hälften av fläskskivorna, hälften av morötterna, hälften av löken, hälften av nötköttet (köttet behöver inte brynas), salta och peppra, pressa i en vitlöksklyfta, resten av morötterna, resten av löken, resten av köttet, salta och peppra, pressa i en vitlöksklyfta, champinjonerna och resten av fläskskivorna.
  • Häll på konjak och rödvin
  • Lägg på locket och koka upp grytan på spisen
  • Ställ grytan i ugnen i ca 3 timmar

Servera grytan med pressad potatis och sallad

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Välj annan varmrätt

IBS

Uteslut vitlöken och löken.

Viktväktare

Fiskätare

Välj annan varmrätt

Så här läser du symbolerna

Använd

Anpassa receptet

Undvik

Dryckesförslag

Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng