Blåbärssorbet
En sorbet så fullmatad med blåbär att den blir riktigt mörkblå i färgen. Servera den gärna med några små maränger till.
6 personer
- 300 g blåbär (färska eller frysta)
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- maränger till servering

Gör så här:
- Koka vatten och socker tills sockret är löst och lagen är helt klar
- Låt lagen svalna
- Lägg i blåbär och mixa slätt
- Sila bort eventuella skalrester
- Kyl blåbärsmassan
- Frys sorbeten i glassmaskin eller i form i frysen (rör om dåd och då under tiden den fryser)
- Låt sorbeten stå i frysen några timmar innan du formar kulor
- Låt sorbetkulorna vänta i frysen till servering
- Servera sorbeten med maränger

Glutenfri

Laktosfri

Vegan
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS

Viktväktare
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär

Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-