Blåbärssorbet
En sorbet så fullmatad med blåbär att den blir riktigt mörkblå i färgen. Servera den gärna med några små maränger till.
6 personer
- 300 g blåbär (färska eller frysta)
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- maränger till servering
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/09/Blåbärssorbet.jpg)
Gör så här:
- Koka vatten och socker tills sockret är löst och lagen är helt klar
- Låt lagen svalna
- Lägg i blåbär och mixa slätt
- Sila bort eventuella skalrester
- Kyl blåbärsmassan
- Frys sorbeten i glassmaskin eller i form i frysen (rör om dåd och då under tiden den fryser)
- Låt sorbeten stå i frysen några timmar innan du formar kulor
- Låt sorbetkulorna vänta i frysen till servering
- Servera sorbeten med maränger
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
IBS
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-