En sorbet så fullmatad med blåbär att den blir riktigt mörkblå i färgen. Servera den gärna med några små maränger till.

6 personer

  • 300 g blåbär (färska eller frysta)
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • maränger till servering
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Koka vatten och socker tills sockret är löst och lagen är helt klar
  • Låt lagen svalna
  • Lägg i blåbär och mixa slätt
  • Sila bort eventuella skalrester
  • Kyl blåbärsmassan
  • Frys sorbeten i glassmaskin eller i form i frysen (rör om dåd och då under tiden den fryser)
  • Låt sorbeten stå i frysen några timmar innan du formar kulor
  • Låt sorbetkulorna vänta i frysen till servering
  • Servera sorbeten med maränger

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Viktväktare

Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär

Fiskätare

Dryckesförslag

Asti Cinzano nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng