Arraksbollar
Arraksbollar, som ibland också kallas Myrstackar, passar bra som avslutning på middagen tillsammans med kaffe eller te.
Ca 20 st
- 100 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 dl kaksmulor (från småkakor eller sockerkaka)
- Arrak, punsch eller arraksessens efter smak (2-3 tsk)
- Chokladströssel

Gör så här:
- Rör ihop smör/mjölkfritt margarin, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver till en mjuk smet
- Tillsätt kaksmulorna och rör till en jämn massa
- Smaksätt med arrak eller punsch
- Ställ smeten kall ca 30 minuter
- Forma till bollar och rulla i chokladströssel
- Låt bollarna stå i kylen före servering

Glutenfri
Använd glutenfria kakor

Laktosfri
Använd laktosfritt smör och laktosfria kakor

Vegan
Använd mjölkfritt margarin och vegokakor

IBS
Använd laktos- och glutenfria kakor och laktosfritt smör

Viktväktare
Kanske en liten arraksboll

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te