Arraksbollar, som ibland också kallas Myrstackar, passar bra som avslutning på middagen tillsammans med kaffe eller te.

Ca 20 st

  • 100 g smör/mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl kaksmulor (från småkakor eller sockerkaka)
  • Arrak, punsch eller arraksessens efter smak (2-3 tsk)
  • Chokladströssel
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Rör ihop smör/mjölkfritt margarin, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver till en mjuk smet
  • Tillsätt kaksmulorna och rör till en jämn massa
  • Smaksätt med arrak eller punsch
  • Ställ smeten kall ca 30 minuter
  • Forma till bollar och rulla i chokladströssel
  • Låt bollarna stå i kylen före servering

Glutenfri

Använd glutenfria kakor

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och laktosfria kakor

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och vegokakor

IBS

Använd laktos- och glutenfria kakor och laktosfritt smör

Viktväktare

Kanske en liten arraksboll

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Här är det nog godast med kaffe eller te

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng