Små frasiga korgar av rispappersdeg med en smakrik salt fyllning av ost

6 personer (på buffé)

  • 6 ark rispappersdeg
  • 140 g Kvibille ädelost/blå”vegoost”/parmesanost
  • olivolja
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200oC.
  • Dela rispappersarken i fyra delar
  • Smörj en muffinsplåt (för 24 små muffins) eller små folieformar med olja
  • Blöt en bit rispapper i taget och lägg på en fuktad handduk
  • När rispappret mjuknat lägger du över den i en muffinsform och formar till en korg
  • Riv osten och fördela i korgarna
  • Pensla kanterna på rispapperskorgarna med lite olja
  • Grädda i ca 10 minuter – kanterna ska ha lite färg och osten smält

Glutenfri

Laktosfri

Välj annan bufférätt

Vegan

Välj blå veganost

IBS

Välj parmesanost

Viktväktare

Välj mager ost

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag vitt: Chateau Bonnet nr 4151, 89:-
Vinförslag rött: Briccotondo 2773, 89:-
Alkoholfritt: Mariestads alkoholfria öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng