Ädelostkorgar
Små frasiga korgar av rispappersdeg med en smakrik salt fyllning av ost
6 personer (på buffé)
- 6 ark rispappersdeg
- 140 g Kvibille ädelost/blå”vegoost”/parmesanost
- olivolja

Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200oC.
- Dela rispappersarken i fyra delar
- Smörj en muffinsplåt (för 24 små muffins) eller små folieformar med olja
- Blöt en bit rispapper i taget och lägg på en fuktad handduk
- När rispappret mjuknat lägger du över den i en muffinsform och formar till en korg
- Riv osten och fördela i korgarna
- Pensla kanterna på rispapperskorgarna med lite olja
- Grädda i ca 10 minuter – kanterna ska ha lite färg och osten smält

Glutenfri

Laktosfri
Välj annan bufférätt

Vegan
Välj blå veganost

IBS
Välj parmesanost

Viktväktare
Välj mager ost

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag vitt: Chateau Bonnet nr 4151, 89:-
Vinförslag rött: Briccotondo 2773, 89:-
Alkoholfritt: Mariestads alkoholfria öl