Ädelostkorgar
Små frasiga korgar av rispappersdeg med en smakrik salt fyllning av ost
6 personer (på buffé)
- 6 ark rispappersdeg
- 140 g Kvibille ädelost/blå”vegoost”/parmesanost
- olivolja
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200oC.
- Dela rispappersarken i fyra delar
- Smörj en muffinsplåt (för 24 små muffins) eller små folieformar med olja
- Blöt en bit rispapper i taget och lägg på en fuktad handduk
- När rispappret mjuknat lägger du över den i en muffinsform och formar till en korg
- Riv osten och fördela i korgarna
- Pensla kanterna på rispapperskorgarna med lite olja
- Grädda i ca 10 minuter – kanterna ska ha lite färg och osten smält
Glutenfri
Laktosfri
Välj annan bufférätt
Vegan
Välj blå veganost
IBS
Välj parmesanost
Viktväktare
Välj mager ost
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag vitt: Chateau Bonnet nr 4151, 89:-
Vinförslag rött: Briccotondo 2773, 89:-
Alkoholfritt: Mariestads alkoholfria öl