Marinerade jordgubbar med vaniljglass
Jordgubbar och glass till efterrätt. Jag har marinerat jordgubbarna i lime och lite socker – det blir lite extra festligt då.
6 personer
- 2 l jordgubbar
- 2 lime
- 1/2 dl socker
- 1 l vaniljglass
Gör så här:
- Skölj jordgubbarna och tag bort fästet
- Skär bären i halvor eller klyftor
- Blanda sockret med rivet skal från limen och strö över jordgubbarna (spara lite sockerblandning till garnering)
- Pressa saften från limen över och rör om
- Låt bären marinera några timmar
- Servera med vaniljglass
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri glass
Vegan
Använd vegoglass
IBS
Använd laktosfri glass
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Kaffe eller te och kanske ett litet glas Punsch nr 593, 181:-