Kall inkokt lax med dillmajonnäs och färskpotatis

Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Viktväktare

Detta är en riktig klassiker. Tillsammans med rykande nykokt färskpotatis kan det inte bli mer sommar.

6 personer

  • 800 g laxfile utan skinn
  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 7-8 kryddpepparkorn
  • 7-8 kryddnejlikor
  • 2 morötter
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 stor knippa dill (använd kvistarna till lagen och spar dillvipporna till såsen)

 

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • Hackad dill
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Putsa laxfilén och känn efter att den är benfri
  • Skär filén i jämna kuber (ca 3 cm)
  • Blanda ingredienserna till lagen i en stor kastrull och koka upp den
  • Låt lagen sjuda några minuter
  • Lägg i laxkuberna – det är viktigt att lagen täcker fisken
  • Låt fisken koka upp och drag den sedan av spisen
  • Låt fisken kallna i lagen (gärna över natten i kylen)
  • Rör ihop majonnäs, crème fraiche och dill till såsen
  • Servera lax och sås med nykokt färskpotatis

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Välj en annan varmrätt t.ex. gröna ärtbiffar

IBS

Använd laktosfri crème fraiche och uteslut löken i koklagen

Viktväktare

Använd mager crème fraiche

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng