Flädersorbet med färska bär
Flädersaft är en härlig råvara till efterrätter. Här har jag gjort en syrligt frisk sorbet som serveras med färska bär – gärna jordgubbar.
6 personer
- 4 dl koncentrerad flädersaft
- 3 dl vatten
- 6 msk glykos (apoteket eller välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 l jordgubbar eller andra färska bär
- Citronmeliss
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till sorbeten
- Frys i glassmaskin eller i burk i frysen (rör om varje halvtimme medan sorbeten fryser)
- Servera flädersorbeten med jordgubbar och citronmeliss
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
IBS
Använd saft sötad med socker
Viktväktare
En liten kula sorbet
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-