Flädersorbet med färska bär

Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Flädersaft är en härlig råvara till efterrätter. Här har jag gjort en syrligt frisk sorbet som serveras med färska bär – gärna jordgubbar.

6 personer

  • 4 dl koncentrerad flädersaft
  • 3 dl vatten
  • 6 msk glykos (apoteket eller välsorterade livsmedelsbutiker)

 

  • 1 l jordgubbar eller andra färska bär
  • Citronmeliss

 

OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Rör ihop ingredienserna till sorbeten
  • Frys i glassmaskin eller i burk i frysen (rör om varje halvtimme medan sorbeten fryser)
  • Servera flädersorbeten med jordgubbar och citronmeliss

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

IBS

Använd saft sötad med socker

Viktväktare

En liten kula sorbet

Fiskätare

Dryckesförslag

Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng