Grillade grönsaker och tunnskivad kyckling eller kikärtsbiffar
Här kan du naturligtvis använda de grönsaker du tycker bäst om. Jag använder gärna aubergine, paprika och rödlök. Den tunnskivade kycklingen blir snabbt klar på grillen. Om du hellre vill ha kikärtsbiffar är de bäst att steka i panna.
6 personer
Till grönsakerna
- 1-2 Aubergine
- 4 Paprikor (gärna olika färger och former)
- 6 rödlökar
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Till kycklingen
- 7-8 hg kycklingfilé tunnskuren
- 1 citron
Till kikärtsbiffarna
- 230 g kokta kikärtor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl hackad bladpersilja
- 1 krm chiliflakes
- 2 msk majsmjöl
Gör så här:
Grönsakerna
- Ansa grönsakerna
- Skär auberginen i cm-tjocka skivor – lägg på en handduk för att dra ut lite vatten
- Skär paprikan i klyftor
- Fördela olivolja på grönsakerna
- Grilla
Kycklingen
- Gnid in pressad citron och olja på kycklingen och krydda med salt och peppar
- Grilla
Kikärtsbiffarna
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av
- Skala löken och skär i klyftor
- Lägg kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, chiliflakes och majsmjöl i en mixer och kör till en slät eller nästan slät smet
- Forma biffar och stek i olivolja 2-3 minuter på var sida
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Byt kycklingfilé mot kikärtsbiffar
IBS
Uteslut rödlöken
Viktväktare
Fiskätare
Byt kycklingfilé mot kikärtsbiffar
Dryckesförslag
Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-