Grön sparris med bryn smör eller olivolja
Nu är den här – den svenska sparrisen. Jag äter den gärna som den är med lite brynt smör och några rostade hasselnötter.
6 personer
- 3 buntar grön sparris (gärna svensk)
- 75 g smör (eller olivolja)
- 1 näve hasselnötter
- flingsalt
Gör så här:
- Börja med att rosta hasselnötterna och gnugga av det mesta av den bruna hinnan
- Krossa nötterna grovt
- Bryn smöret (passa noga på slutet så att det inte bränner)
- Bryt av det nedersta på sparrisstjälkarna (det är träigt)
- Koka upp vatten med lite salt (1krm/l)
- Lägg i sparrisen och koka till den är nästan färdig (ca 3-4 min)
- Lägg upp sparrisen och skeda över brynt smör
- Strö över krossade nötter och lite flingsalt
- Servera genast
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Använd olivolja
IBS
Använd laktosfritt smör
Viktväktare
Ta bara lite smör
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-