Grön sparris med bryn smör eller olivolja

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Vegan, Viktväktare

Nu är den här – den svenska sparrisen. Jag äter den gärna som den är med lite brynt smör och några rostade hasselnötter.

6 personer

  • 3 buntar grön sparris (gärna svensk)
  • 75 g smör (eller olivolja)
  • 1 näve hasselnötter
  • flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Börja med att rosta hasselnötterna och gnugga av det mesta av den bruna hinnan
  • Krossa nötterna grovt
  • Bryn smöret (passa noga på slutet så att det inte bränner)
  • Bryt av det nedersta på sparrisstjälkarna (det är träigt)
  • Koka upp vatten med lite salt (1krm/l)
  • Lägg i sparrisen och koka till den är nästan färdig (ca 3-4 min)
  • Lägg upp sparrisen och skeda över brynt smör
  • Strö över krossade nötter och lite flingsalt
  • Servera genast

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Använd olivolja

IBS

Använd laktosfritt smör

Viktväktare

Ta bara lite smör

Fiskätare

Dryckesförslag

Trimbach Riesling nr 2639, 145:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng