Stekt gös eller sojafilé med örtsås
Här serverar jag en nystekt gösfilé eller sojafilé med en grönprickig örtsås och kokt potatis
6 personer
Gös
- 0,8 – 1 kg gösfilé/sojafilé
- grovt rågmjöl
- salt
- svartpeppar
- smör
- rapsolja
Örtsås och örtolja
- 3 dl crème fraiche (sojafraiche)
- 2 knippor dill
- 2 knippor gräslök
- 0,5 dl rapsolja
- salt
- 6 portioner potatis (ca 1,2 kg)
Gör så här:
- Börja med örtsåsen och örtoljan
- Hacka dill och gräslök
- Blanda hälften av örterna med crème fraiche och lite salt
- Mixa resten av örterna med rapsolja och lite salt
- Byxa gösfiléerna eller be affären göra det
- Vänd filéerna i grovt rågmjöl
- Bryn smör tillsammans med rapsolja i en panna
- Salta och peppra filéerna och stek dem
- Servera gösen/sojafilén nystekt med örtsås, örtolja och kokt potatis
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Byt rågmjölet mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och crème fraiche
Vegan
Använd sojafiéer och uteslut smöret. Använd sojafraiche.
IBS
Byt rågmjöl mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt. Använd laktosfritt smör och crème fraiche.
Viktväktare
Använd mager crème fraiche. Uteslut örtoljan. Stek i lite fett i panna med beläggning.
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-