Påskbakelse
Till efterrätt serverar jag ett ”stekt ägg”.
6 personer
- Tårtbotten vanlig, glutenfri eller vegan
- Aprikoser
- Vispad grädde/havregrädde

Gör så här:
- Dela tårbotten i bakelser
- Lägg på vispad grädde/havregrädde och en aprikoshalva
6 personer
Tårtbotten vanlig och glutenfri
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl varmt vatten
Gör så här:
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225oC
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjölsorterna med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
- Tillsätt vattnet och häll smeten i formen.
- Grädda i 225oC i ca 15 minuter eller till tårtbotten är genomgräddad.
6 personer
Tårtbotten vegan
- 2 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk rapsolja
- 3 dl havre- eller sojamjölk
Gör så här:
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225oC
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa ner rapsolja och havre- /sojamjölk och häll smeten i formen.
- Grädda i 225oC i ca 15 minuter eller till tårtbotten är genomgräddad.

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri
Använd glutenfri tårtbotten

Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan
Använd vegan tårtbotten och havregrädde

IBS
Använd glutenfri tårtbotten och laktosfria mjölkprodukter. Byt aprikoser mot mandarinklyftor.

Viktväktare
Gör en liten bakelse

Fiskätare
Dryckesförslag
Till bakelsen är det godast med kaffe eller te