Portabello med linser och ljummen potatissallad
När portabellon får steka långsamt med vitlök sprider sig en härlig doft. Servera den med linser och en ljummen potatissallad
6 personer
- 4-8 Portabellosvampar (beroende på storlek)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk konserverade linser
- olivolja
Potatissallad
- 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
- ca 140 g pesto
- 1 påse ruccola
Gör så här:
Portabello och linser
- Drag av hattskinnet på Portabellon och stek sakta i olivolja och 1 pressad vitlöksklyfta.
- Ta upp svampen och värm linserna i stekpannan.
Potatissalladen
- Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
- Koka potatisen och blanda med pesto
- Varva ruccola och potatis i en skål
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
IBS
Viktväktare
Använd kokvattnet till selleripurén och minska margarinet.
Fiskätare
Dryckesförslag
Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-
Dryckesförslag
Vinförslag: Fontanafredda, Barbaresco nr 75182, 169:-