Grönkålssallad med äpple och valnötter
6 personer
- 6 kvistar grönkål
- 2 äpplen (gärna svenska)
- 3 nävar valnötter
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 50 g ädelost (t.ex. Kvibille ädel)
Gör så här:
- Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint.
- Tag bort kärnhuset i äpplet men låt gärna skalet vara kvar.
- Klyfta äpplet och skär i tunna skivor.
- Krossa valnötterna lätt.
- Lägg upp salladen på assietter.
- Blanda dressingen och fördela över salladen.
Glutenfri
Laktosfri
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.
Vegan
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar.
IBS
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-
Dryckesförslag
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-