Ugnsbakade grönsaker med oliver och kikärtsröra
6 personer
- 5 paprikor, gärna olika färger
- 2 fänkålsstånd
- 3 schalottenlökar (eller en röd lök)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk oliver, gärna med kärnor
- 3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Kikärtsröra
- 1,5 burk kikärtor
- 2 klyfta vitlök
- 4 tsk spiskummin
- 1 msk citronsaft
- 2 msk sesamolja
- 4 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen 225oC
- Ansa grönsakerna och skär i bitar. Lägg i långpanna
- Fördela riven vitlök och oliver i plåten.
- Ringla över olivolja och rör runt.
- Salta och mal över svartpeppar.
- Stek i ugnen (15-20 min)
- Ta ut plåten ur ugnen och smula över fetaosten.
Kör alla ingredienserna till kikärtsröran i matberedare
Servera gärna med kokt bulgur och en tomatsallad med persilja.
Glutenfri
Byt ut bulgur mot ris.
Laktosfri
Vegan
IBS
Uteslut lök och vitlök, byt bulgur mot ris, byt kikärtsröran mot matyoghurt
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-
Dryckesförslag
Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-