Kokt piggvar (eller annan hel plattfisk)
4 pers
- 1,5-1,8 kg hel piggvar (odlad)
- 1 citron
- 2dl torrt vitt vin
- 2 schalottenlökar
- 1 msk salt
- smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200oC
Skölj fisken och lägg i en långpanna.
Skär citronen i skivor och löken i klyftor och lägg bredvid fisken.
Strö saltet över fisken och häll på vinet.
Täck långpannan med folie.
Koka fisken i ugnen ca 30 minuter (till fiskköttet släpper ryggbenet).
Lyft bort det övre skinnet och lyft ut de hela filéerna.
Lyft bort ryggbenet och lyft upp de återstående filéerna.
Lägg fisken på varma tallrikar och servera med skirat smör, sockerärtor och kokt potatis.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör.
Vegan
IBS
Använd laktosfritt smör och uteslut löken
Viktväktare
Lite smör.
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.