Fläskfilé eller sojafilé med senapssås
Fläskfilé eller sojafilé har mild smak. Här ger fransk senap en härlig styrka åt såsen.
6 personer
- 7-8 hg fläskfilé / sojafilé
- 2 schalottenlökar (hackade)
- 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
- ½ dl torrt vitt vin
- 3 dl crème fraiche / sojafraiche
- 2 msk fransk senap
- 1 msk smör / mjölkfritt margarin
- salt, svartpeppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär i 1 cm tjocka skivor eller tina sojafilén
Hetta upp smöret/margarinet i en stekpanna.
Bryn filéskivorna (salta och peppra under tiden) och lägg undan så länge.
Mjukfräs lök och vitlök i smör/margarin i stekpannan.
Häll på vin, crème fraiche/sojafraiche och senap i pannan och koka ihop.
Lägg i den brynta filén och puttra tills skivorna är genomstekta (ca 5 minuter).
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med pressad potatis och en sallad.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche.
Vegan
Använd sojafilé, mjölkfritt margarin och sojafraiche
IBS
Använd laktosfri crème fraiche.
Viktväktare
Använd mager, kokbar, crème fraiche.
Fiskätare
Använd sojafilé
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl