Stekt torsk med fänkålsolja
Färsk fänkål ger en härlig smak åt rapsolja. Jag serverar stekt torsk med fänkålsolja och gratinerad fänkål.
6 personer
- 8-9 hg torskrygg/sojafilé
- salt
- svartpeppar
- smör eller rapsolja
Fänkålsolja
- 2-3 dl ”fänkålsdill”
- 1 dl rapsolja
- 0,5 krm salt
Till servering
- Gratinerad fänkål (se separat recept)
- Kokt potatis
Gör så här:
- Plocka ”dillen” från färsk fänkål
- Mixa ”fänkålsdillen” med rapsoljan
- Smaka av med lite salt
- Stek torskryggen eller sojafilén
- Servera torsk/sojafilé med gratinerad fänkål (separat recept), fänkålsolja och kokt potatis
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Använd sojafilé och rapsolja
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfritt smör
Viktväktare
Använd bara lite smör och fänkålsolja
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl