Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar.
8-12 personer
Degen
- 1 dl surdeg (egen eller från kyldisken)
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 3-4 dl siktat dinkelmjöl
- 1 tsk salt
Smaksättning
- 1,5 dl parmesanost eller 2 tsk torkad rosmarin eller annan örtkrydda
Gör så här:
- Häll surdeg, vatten, olivolja och smaksättning i en bunke och blanda
- Tillsätt 3 dl av mjölet och knåda degen (ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand)
- Tillsätt mer mjöl om det behövs – det ska bli en fast deg
- Låt degen jäsa ca 1 timma
- Knåda degen på bänken
- Dela degen i 24 delar och rulla pinnar ca 6-7 mm tjocka
- Lägg pinnarna på plåt med bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa ca 30 minuter
- Sätt på ugnen, 175 oC
- Grädda i 15-20 minuter
Glutenfri
Välj annat tilltugg t.ex. Frökex (se separat recept)
Laktosfri
Använd örtkrydda som smaksättning
Vegan
Använd örtkrydda som smaksättning
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Viktväktare
Några är Ok
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl