Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar.
8-12 personer
Degen
- 1 dl surdeg (egen eller från kyldisken)
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 3-4 dl siktat dinkelmjöl
- 1 tsk salt
Smaksättning
- 1,5 dl parmesanost eller 2 tsk torkad rosmarin eller annan örtkrydda
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/01/Salta-pinnar.jpg)
Gör så här:
- Häll surdeg, vatten, olivolja och smaksättning i en bunke och blanda
- Tillsätt 3 dl av mjölet och knåda degen (ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand)
- Tillsätt mer mjöl om det behövs – det ska bli en fast deg
- Låt degen jäsa ca 1 timma
- Knåda degen på bänken
- Dela degen i 24 delar och rulla pinnar ca 6-7 mm tjocka
- Lägg pinnarna på plåt med bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa ca 30 minuter
- Sätt på ugnen, 175 oC
- Grädda i 15-20 minuter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Glutenfri
Välj annat tilltugg t.ex. Frökex (se separat recept)
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd örtkrydda som smaksättning
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd örtkrydda som smaksättning
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
IBS
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Några är Ok
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl